Sinopsis

Podcast by Djordje Petrovic

Episodios

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 51, 1. Deo - Slobodan Spasović, Cini

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 51, 1. Deo - Slobodan Spasović, Cini

  02/11/2020 Duración: 01h02s

  Slobodan Spasović je osnivač i generalni direktor kompanije Cini, koju je još 1977. godine pokrenuo kao zanatsku radionicu za pružanje usluga u galvanotehnici. Proizvodni portfolio kompanije danas obuhvata bimetalne radijatore, radijatore za kupatilo/sušače peškira, električne radijatore, električne grejače za radijatore i sušače peškira, a svoje proizvode izvoze na tržišta Švedske, Danske, Nemačke, Velike Britanije, Poljske, Češke, Italije, Švajcarske, Grčke, Bugarske, Rusije, Ukrajine, Kazahstana i zemalja u okruženju. Proizvodi su originalni i u potpunosti razvijeni unutar kompanije CINI, a sam Slobodan ima 13 registrovanih patenata. Jedno od mnogobrojnih priznanja koje se izdvaja iz istorije kompanije je Ginisov rekord za „Najveći radijator na svetu”, koji je napravljen u sklopu obeležavanja 30 godina postojanja kompanije, a koji je bio dimenzije 6x6 metara, povezan sa svom potrebnom opremom kako bi bio u funkciji grejanja. Kako je izgledalo pokrenuti privatnu radnju krajem sedamdesetih u uslovima kada

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 50 - Ivan Stojilković, Urban Technics

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 50 - Ivan Stojilković, Urban Technics

  26/10/2020 Duración: 01h19min

  Ivan Stojilković je već dve godine generalni direktor porodične kompanije Urban Technics, koja se bavi proizvodnjom ekstrudiranih plastičnih delova za rashladnu industriju, kojoj su klijenti Liebherr, V Zug, Gorenje/Hisense, Rehau, Peštan, itd., a čak 20% izvoza koji Srbija ostvari prema Švajcarskoj je upravo zahvaljujući njima. Kako je od školovanog violončeliste, koji osvaja prve nagrade po Evropi, rešio da se vrati u Srbiju i uključi u porodični posao, koja su tri načela koja je naučio od oca, kako je izgledao njegov razvojni put unutar kompanije i sam proces tranzicije sa njegovog oca na dva profesionalna menadžera, pa tek nakon toga na njega, da li je osećao strah kada je zvanično preuzeo kompaniju, koje osobine traži od svojih saradnika, i još mnogo sjajnih informacija i uvida od jednog mladog čoveka, koji svojom zrelošću značajno nadmašuje svoje godine, Ivana Stojilkovića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 49 - Andrija Perović, Termovent

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 49 - Andrija Perović, Termovent

  19/10/2020 Duración: 01h08min

  Andrija Perović je generalni direktor kompanije Termovent, koji je od 2017. godine na toj poziciji, preuzevši tu ulogu od svoga oca Dušana, koji je pokrenuo kompaniju 1993. godine. Termovent je nastao kao mala zanatska radionica, koja je proizvodila određene vrste ventilatora i klima komora, da bi danas izrasla u svetski priznatu kompaniju koja ima oko 180 zaposlenih, kompletirala je preko 200 projekata u oblasti klima komora, čistih soba i inženjeringa, radeći za neke od najvećih svetskih kompanija, tako da danas većinski i posluje na inostranom tržištu. Šta su mu prva sećanja na očevu firmu, koliko je firma imala uticaja na izbor njegovog školovanja, kada su shvatili da moraju nešto da menjaju, kako je izgledao proces tranzicije, šta je morao da menja kod sebe, kako su on i brat odlučili o svojim ulogama u kompaniji, da li je osećao strah u trenutku kada je preuzeo rukovođenje kompanijom, zašto je od 2015. do danas prosečna plata u kompaniji povećana za preko 100% i još pregršt važnih informacija i saveta

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 48 - Saveti Za Početnike U Biznisu 2

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 48 - Saveti Za Početnike U Biznisu 2

  12/10/2020 Duración: 01h18min

  Novi set saveta za sve one koji pokreću poslovanje ili su na samom početku.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 47 - Miroslav Radišić - Miškone Plastika

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 47 - Miroslav Radišić - Miškone Plastika

  05/10/2020 Duración: 01h05min

  Miroslav Radišić je direktor porodične kompanije Miškone Plastika, koju je, kao zanatsku radnju, pokrenuo njegov otac 1982. godine. Pored strasti prema preduzetništvu, Miroslav ima ogromnu strast i prema odbojci, tako da u svojoj 47. godini igra Super ligu Srbije i kapiten je odbojkaškog tima Jedinstvo iz Stare Pazove. Kako je bilo odrastati u 19 kvadrata stana koji je njegov otac dobio na korišćenje kao odbojkaš dolaskom u Staru Pazovu, šta su najvrednije životne i poslovne lekcije koje je naučio kroz sport, kako stiže da uskladi sportske i poslovne obaveze, koje su tri ključne stvari za mlade ljude, da li rad bude uvek nagrađen i još mnogo poslovnih i životnih mudrosti od čoveka iz čije svake pore njegovog bića izbija neverovatna energija, Miroslava Miška Radišića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 46 - Aleksandar Cicmil, Promont Group (Fruške Terme)

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 46 - Aleksandar Cicmil, Promont Group (Fruške Terme)

  28/09/2020 Duración: 01h15min

  Aleksandar Cicmil je druga generacija u porodičnoj kompaniji Promont Group, koji već četiri godine aktivno učestvuje u poslovanju iste. Poseduje tri univerzitetske diplome, obrazovanje je sticao na vodećim univerzitetima u Italiji, Velikoj Britaniji, Kanadi, Španiji i Srbiji, i dobitnik je priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za najboljeg mladog menadžera Vojvodine za 2019. godinu. Kakva su mu sećanja na odrastanje kraj oca preduzetnika, zašto je važno da mladi ljudi proširuju svoje vidike i zašto toliko ulaže u obrazovanje, koji su izazovi koje nosi tranzicija sa prve na drugu generaciju, koje su najvrednije lekcije koje je naučio od svoga oca, zašto ne provodi vreme brčkajući se u bazenima, iako bi to mogao, i još mnogo toga od jednog fenomenalnog mladog čoveka, od koga se već sada ima mnogo toga naučiti i koga nesumnjivo očekuje sjajna budućnost.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 45 - Ognjen Kisin, Konstruktor Grupa

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 45 - Ognjen Kisin, Konstruktor Grupa

  21/09/2020 Duración: 01h11min

  Ognjen Kisin je generalni direktor Konstruktor Grupe, porodične građevinske kompanije koja unutar svoje grupe ima nekoliko kompanija, i koja je, za nešto više od 15 godina postojanja, izgradila preko milion kvadrata, radeći i za neke od najvećih svetskih kompanija. Ognjen je rođen u Sarajevu, ali je usled, kako on to kaže, klimatskih promena koje su se desile u toku devedesetih, sa porodicom došao u Srbiju. Još u tinejdžerskim godinama se zainteresovao za preduzetničke vode, gde sa svojim najboljim prijateljem pokreće posao u trgovini i kaže da je iz tog poduhvata naučio dosta lekcija. Obzirom da mu je otac profesor Građevinskog fakulteta i doktor građevinskih nauka, Ognjen i sam upisuje Građevinski fakultet. Pred završetak studija, 2004. godine zajedno sa svojim ocem pokreće firmu Konstruktor Konsalting, sa idejom savetovanja i pomaganja u vođenju investicija. Usled povratnih informacija sa tržišta, shvatili su da će morati da naprave određene promene u svojoj zamisli i poslovanju. Spremnost da slušaju tr

 • Kako komunicirati u kriznim situacijama - Mirjana Jovašević, Zoran Stanojević

  Kako komunicirati u kriznim situacijama - Mirjana Jovašević, Zoran Stanojević

  24/04/2020 Duración: 01h03min

  Svi znamo da komunikacija ima ogroman značaj, a pogotovu u kriznim vremenima, međutim veliki broj preduzetnika i kompanija pravi velike greške kada je u pitanju ista. Stoga smo želeli da poslušamo savete od eksperata iz ove oblasti. Panelisti su Mirjana Jovašević, dugogodišnja direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delhaize Srbija, danas vlasnica konsultantske kompanije Amaltea, i Zoran Stanojević, urednik i novinar RTS-a.

 • Četvrta online konferencija Izazovi za lidere u kriznim situacijama

  Četvrta online konferencija "Izazovi za lidere u kriznim situacijama"

  17/04/2020 Duración: 01h16min

  Gosti konferencije su bili Branimir Gajić, generalni direktor Infostud grupe i Vladimir Marinković, generalni direktor kompanije Sunce Marinković.

 • Treća konferencija Izazovi za lidere u kriznim situacijama - Darko Budeč i Goran Kovačević

  Treća konferencija "Izazovi za lidere u kriznim situacijama" - Darko Budeč i Goran Kovačević

  16/04/2020 Duración: 01h08min

  Treća konferencija "Izazovi za lidere u kriznim situacijama" - Darko Budeč i Goran Kovačević by Ja, Preduzetnik

 • Druga Online Konferencija Izazovi Za Lidere U Kriznim Situacijama

  Druga Online Konferencija Izazovi Za Lidere U Kriznim Situacijama

  04/04/2020 Duración: 01h04min

  Panelisti druge online konferencije "Izazovi za lidere u kriznim situacijama" su Dr Dragana Đermanović, direktorica Pepper Consulting Group, Nikola Obradović, osnivač i direktor Bridgewater Labs i NO Solutions i Nebojša Matić, osnivač i direktor kompanije "Mikroelektronika". Moderator online konferencije je Đorđe Petrović, osnivač i direktor Companies Connected, autor serijala "Ja, Preduzetnik".

 • Online Konferencija Izazovi Za Lidere U Kriznim Situacijama

  Online Konferencija Izazovi Za Lidere U Kriznim Situacijama

  27/03/2020 Duración: 01h23min

  Panelisti online konferencije "Izazovi za lidere u kriznim situacijama" su Mila Litvinjenko, osnivač i direktorka kompanije "Aura", Bojan Leković, osnivač i direktor "KupujemProdajem" i Andrija Gerić, bivši odbojkaški reprezentativac, olimpijski šampion, diplomirani psiholog i mentalni trener. Moderator online konferencije je Đorđe Petrović, osnivač i direktor Companies Connected, autor serijala "Ja, Preduzetnik". Kroz konferenciju smo pokušali da damo neke odgovore i smernice kako da se lidere nose sa izazovima u vreme korona virusa. Da li su kompanije bile spremne na dolazak korona virusa u Srbiju, kako su se prilagodile novonastaloj situaciji, kako sada izgledaju poslovni procesi u njima, koliko je mentalno izazovna celokupna situacija i šta možemo uraditi da pomognemo i sebi i drugima, koliko je važno sačuvati svoje ljude, su samo neka od pitanja na koja smo se potrudili da damo odgovor, ali i savete zašto treba da budete optimisti i kako da iz ove situacije izađete bolji i jači.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 44, 2. Deo - Dragan Vidaković, Impel

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 44, 2. Deo - Dragan Vidaković, Impel

  23/03/2020 Duración: 01h17min

  Dragan Vidaković je u preduzetničkim vodama gotovo 30 godina, u koje je ušao već kao student, kako bi obezbedio sebi finansije za studiranje, a sve to uloživši svoju celokupnu ušteđevinu od 300 nemačkih maraka i iznajmivši aparat za kokice. Od tog aparata za kokice je stvorena jedna mala imperija. Naime, Dragan danas ima vlasnički udeo i upravljačke funkcije u osam kompanija, koje posluju u različitim industrijama, upošljavaju 150 ljudi i ostvaruju godišnjih prihod od milijardu dinara. Pored toga, jedan je od osnivača i prvi predsednik Zrenjaninskog poslovnog kluba (ZREPOK), jedan je od osnivača i aktuelni predsednik dobrotvorne organizacije Svetosavlje i predsednik je skupštine Zrenjaninskog klastera informaciono-komunikacionih tehnologija (ZRIKT). Zbog ogromnog iskustva, svega onoga što je postigao i što smo želeli da pokrijemo ovim razgovorom, intervju sa Draganom emitujemo u dva dela, stoga ne propustiti priliku da čujete mnoštvo fenomenalnih iskustava i saveta od sjajnog Dragana Vidakovića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 44, 1. Deo - Dragan Vidaković, Impel

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 44, 1. Deo - Dragan Vidaković, Impel

  16/03/2020 Duración: 01h15min

  Dragan Vidaković je u preduzetničkim vodama gotovo 30 godina, u koje je ušao već kao student, kako bi obezbedio sebi finansije za studiranje, a sve to uloživši svoju celokupnu ušteđevinu od 300 nemačkih maraka i iznajmivši aparat za kokice. Od tog aparata za kokice je stvorena jedna mala imperija. Naime, Dragan danas ima vlasnički udeo i upravljačke funkcije u osam kompanija, koje posluju u različitim industrijama, upošljavaju 150 ljudi i ostvaruju godišnjih prihod od milijardu dinara. Pored toga, jedan je od osnivača i prvi predsednik Zrenjaninskog poslovnog kluba (ZREPOK), jedan je od osnivača i aktuelni predsednik dobrotvorne organizacije Svetosavlje i predsednik je skupštine Zrenjaninskog klastera informaciono-komunikacionih tehnologija (ZRIKT). Zbog ogromnog iskustva, svega onoga što je postigao i što smo želeli da pokrijemo ovim razgovorom, intervju sa Draganom emitujemo u dva dela, stoga ne propustiti priliku da čujete mnoštvo fenomenalnih iskustava i saveta od sjajnog Dragana Vidakovića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 43, 2. Deo - Vaso Lekić - Foodland (Bakina Tajna)Zadruga

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 43, 2. Deo - Vaso Lekić - Foodland (Bakina Tajna)Zadruga

  09/03/2020 Duración: 01h11min

  Vaso Lekić je širem auditorijumu poznat po tome što je stvorio brend "Bakina tajna", jedan od najprepoznatljivijih i najuspešnijih brendova u Srbiji u poslednjih 20 godina. Međutim, Vasova preduzetnička i životna priča je mnogo više od toga, kao što ćete imati prilike i da čujete. Usled različitih poslova koje je radio, trenutnog posla kojim se danas bavi, kao i velikog znanja i iskustva koje je podelio kroz razgovor sa nama, intervju sa Vasom emitujemo u dva dela. U ovom delu ćete saznati koliko su ljudi ti koji čine posao, zašto je važno da i vi i kupac "blagoslovite" proizvod, zašto je važno da budete primer svojim ljudima, kako vas teškoće grade kao čoveka, zašto su greške važne, zašto je ego opasan i kako "odvojiti sebe od sebe", koliko je bila teška prodaja kompanije i sam period nakon toga, kako je došao do nove poslovne ideje, koju razvija i danas, i šta je to zbog čega i dalje ima istu želju i strast za stvaranjem... Veliki Čovek i Preduzetnik, Vaso Lekić!

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 43, 1. Deo - Vaso Lekić - Foodland (Bakina Tajna)Zadruga 1. Deo

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 43, 1. Deo - Vaso Lekić - Foodland (Bakina Tajna)Zadruga 1. Deo

  02/03/2020 Duración: 01h03min

  Vaso Lekić je širem auditorijumu poznat po tome što je stvorio brend "Bakina tajna", jedan od najprepoznatljivijih i najuspešnijih brendova u Srbiji u poslednjih 20 godina. Međutim, Vasova preduzetnička i životna priča je mnogo više od toga, kao što ćete imati prilike i da čujete. Usled različitih poslova koje je radio, trenutnog posla kojim se danas bavi, kao i velikog znanja i iskustva koje je podelio kroz razgovor sa nama, intervju sa Vasom emitujemo u dva dela. U ovom delu ćete saznati kako je u vreme socijalizma započeo posao koji nije bio deo uravnilovke, koja je njegova uloga u stvaranju uspeha kompanije "Zepter" i kako izgleda kada mesečno zarađujete 100.000 maraka, a nemate još uvek 30 godina, šta je sve dobro priozašlo iz njegove borbe sa tumorom, kako je na tri "smederevca" započeto stvaranje brenda "Bakina tajna"... Prvi deo neverovatno uzbudljive životne i preduzetničke priče jednog zaista jedinstvenog i predivnog čoveka, puna mudrosti, životnih i preduzetničkih lekcija, koju nikako ne bi treba

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 42 - Budimir Jovanović - Keramika Jovanović

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 42 - Budimir Jovanović - Keramika Jovanović

  24/02/2020 Duración: 01h27min

  Budimir Jovanović je osnivač i vlasnik kompanije Keramika Jovanović, koja je jedan od dva lidera u Srbiji, koja se bavi prometom keramike i opreme za kupatila, i koja u okviru svoje grupacije ima još pet kompanija,od čega tri iz oblasti proizvodnje, a dve iz trgovačke delatnosti. Međutim, put do današnjeg uspeha je bio dug i trnovit. Budimir je rođen na Kosovu i Metohiji i smatra da ga borbeni karakter tog podneblja odlikuje. Sa samo pet godina sa porodicom se seli u Zrenjanin, gde su imali jako težak period. Obzirom da je samo otac radio, Budimir je bio prinuđen da od dečačkih dana počne i sam nešto da radi i doprinosi, kopajući komšijske bašte, istovarajući ugalj i radeći razne druge fizičke poslove. Smatra da su ti poslovi umnogome značajni za to gde je danas. Kako izgleda prihvatiti rizik da napustite u toku devedesetih godina dobro plaćeni siguran posao i otisnete se u preduzetničke vode, a da pri tom imate i porodicu, koliko vas ozbiljno klijenti doživljavaju kada vozite starog juga i pokušavate da im

 • Ja, Preduzetnik - Retrospektiva Urađenog U Prvom Delu Druge Sezone

  Ja, Preduzetnik - Retrospektiva Urađenog U Prvom Delu Druge Sezone

  09/12/2019 Duración: 19min

  Ja, Preduzetnik - Retrospektiva urađenog u prvom delu druge sezone

 • Ja Preduzetnik - Epizoda 41 - Nikola Stanišić - Stanišić Bio, Šumska Tajna

  Ja Preduzetnik - Epizoda 41 - Nikola Stanišić - Stanišić Bio, Šumska Tajna

  02/12/2019 Duración: 01h22min

  Nikola Stanišić je osnivač i direktor firme Stanišić Bio, koja je poznata po svom brendu Šumska tajna, unikatnim namazima od šumskih organskih pečuraka. Posle samo godinu i po dana zvaničnog poslovanja, Šumska tajna se prodaje u Srbiji u oko 500 ritejl objekata, a proizvodi su stigli i na pet inostranih tržišta, od kojih je jedno i Amerika, gde posluju direktno sa gigantom Amazonom, a dogovoren je već i izvoz na kinesko tržište. Kako je došlo do pokretanja celokupnog posla, koje su lekcije naučene prodajući proizvod na pijaci, koliki značaj su imali projekti USAID-a, PKS-a, Erasmus-a i drugih, kao i kako da konkurišete sa svojim kompanijama za iste, koji su izazovi brzog rasta, kako je preko fejsbuk grupe "Ja, Preduzetnik" došlo do pronalaženja distributera u Kini, šta je morao da menja kod sebe od kada je postao preduzetnik i još mnogo toga, od jednog izvanrednog mladog čoveka, Nikole Stanišića, o čijim ćemo uspesima u budućnosti sigurno imati još puno prilika da čujemo.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 40 - Kosara Dangić Melentijević, Kabinet Pivara

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 40 - Kosara Dangić Melentijević, Kabinet Pivara

  25/11/2019 Duración: 01h07min

  Kosara Dangić Melentijević je, zajedno sa svojim suprugom, osnivač pivare Kabinet, koja je prva "greenfield" investicija takve vrste na Balkanu. Kabinet je porodična zanatska pivara, sa do sada preko 85 skuvanih piva, od čega je 30-ak u stalnom izboru, a piva su za nešto preko 5 godina postojanja pivare do sada pronašla put na 5 kontinenata i osvojila pregršt nagrada. Kosara je po struci ekonomista i preduzetnički duh je nasledila od svoga oca, koji se nakon raspada Jugoslavije otisnuo u inostranstvo, pa je i ona svoje školovanje provela van zemlje. Nakon završenog školovanja se zaposlila u jednoj francuskoj firmi, radeći administrativne poslove, nakon toga kao producent u CNBC kompaniji, i po povratku u Srbiju, radi polaganja vozačkog ispita, upoznaje svog sadašnjeg supruga. Obzirom da su oboje imali izražen preduzetnički duh, nakon nekog vremena odlučuju da pokrenu svoj biznis. Koliko je strpljenje važno i kako se ono uči, šta su izazovi kada imate proizvod koji je nov na tržištu i koliko je teško tada do

página 1 de 4

Informações: