Ibsens Salong

Informações:

Sinopsis

En podcast om Henrik Ibsen produsert av Ibsenmuseet i Oslo. Intervjuer: Bergljot Geist. Opptak, musikk og redigering: Alexander Lindbäck.

Episodios

  • Samtale med Erik Ulfsby, ny kunsterisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt på Gålå

    15/01/2024 Duración: 39min

    Ibsens salong har fått besøk av den nye kunstneriske lederen av Kulturfestivalen Peer Gynt på Gålå, Erik Ulfsby.   Opptak: Christian Andre Strand og Stian Nybru. Redigering og foto: Stian Nybru. Musikk: Alexander Lindbäck.

  • Samtale med forskningsbibliotekar Marius Wulfsberg

    03/10/2021 Duración: 01h06min

    Henrik Ibsen hadde ikke mange nære venner, men om noen skal nevnes må det bli Camilla Collett. I Camilla Collett fant Ibsen en samtalepartner for sin diktning, og i et brev til henne skriver han : … det er nu mange år siden at De, gennem Deres åndelige livsgang, under en eller anden form begyndte at spille ind i min digtning. – I følge forskningsbibliotekar Marius Wulfsberg, Nasjonalbiblioteket, er dette det mest spennende vennskapet til Camilla Collett, det må vi få vite mer om. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet

  • Samtale med kunstner Tone Dietrichson

    30/08/2021 Duración: 53min

    Gå utenom! sa Bøygen til PeerGynt. Det har ikke billedkunstner Tone Dietrichson gjort. Hun har jobbet seg gjennom diktet Peer Gynt,  og resultatet er 110 bilder som nå skal stilles ut på Sollie Brug. Hvordan har denne prosessen vært? Det skal vi få vite mer om i denne episoden Ibsens salong.

  • Samtale med forretningsmann Christian Ringnes

    10/07/2021 Duración: 24min

    Ibsen salong har besøkt forretningsmannen og kunstsamler Christian Ringnes på hans kontor. Eiendomsspar med Ringnes i spissen har utvidet Ibsenmuseet med en ny og moderne teatersal som vi gleder oss til å snart kunne ta i bruk.  Men hva kan Ringnes om Ibsen? Foto: Anette Broteng Christiansen, ThorNews

  • Samtale med konservator Elisabeth Koren

    09/05/2021 Duración: 44min

    Konservator Elisabeth Koren ved Norsk Maritimt Museum inviterer Ibsens salong til museet for å snakke om Samfunnets støtter, sjøfart og skipsklokka til Caritas, fregatten Henrik Ibsens farfar gikk ned med bare 32 år gammel.   Foto: Beate Kjørslevik, NMM

  • Jul i Ibsens salong

    21/12/2020 Duración: 01h02min

    "For meg var julen aldri noen lystig tid" skal Ibsen ha sagt. Hvorfor var det slik? Geir Thomas Risåsen fra Norsk Folkemuseum og Ibsenmuseets Erik Henning Edvardsen kommer til Ibsens salong for å snakke om Ibsen og jula.  

  • Lunsj hos Anita Krohn Traaseth

    26/10/2020 Duración: 01h04min

    Hva er sammenhengen mellom kameler og Ibsen? En lunsj uten filter hos næringslivsleder og forfatter Anita Krohn Traaseth.  

  • Samtale med regissør Marit Moum Aune

    25/03/2020 Duración: 29min

    Regissør Marit Moum Aune om Gengangere og Hedda Gabler, om å være regissør, og Ibsen. (foto: Bård Gundersen/Peer Gynt AS)

  • Samtale med forfatter Sverre Mørkhagen

    14/11/2019 Duración: 44min

    Forfatter Sverre Mørkhagen har nettopp gitt ut biografien Ibsen "... den mærkelige Mand" (Gyldendal) som har skapt mye engasjement. Nå har han tatt turen innom salongen for en prat om arbeidet med boka, maleriet på omslaget, sitt forhold til Peer Gynt og mye mer. Forfatterside hos Gyldendal

  • Samtale med skuespiller Kåre Conradi

    02/09/2019 Duración: 52min

    Skuespilleren Kåre Conradi er svært entusiastisk når det kommer til Henrik Ibsen. Så begeistret er han at han har startet Det Norske Ibsenkompaniet. De har hatt stor suksess både i inn- og utland med Lady from the sea. Dette, og mye mer, snakker vi om i denne episoden av Ibsens salong. Lenke til Det Norske Ibsenkompaniets nettside: www.norwegianibsencompany.com

  • Hva skjer på Ibsenmuseet? Samtale med Randi Eek Thorsen

    04/07/2019 Duración: 22min

    Hva skjer egentlig på Ibsenmuseet? Hvorfor er det stengt? Hør vår samtale med prosjektleder Randi Eek Thorsen der hun forteller om planene for utvidelse av museet -  som inkluderer en egen teaterscene!

  • Samtale med skuespiller Nicolay Lange-Nielsen

    25/06/2019 Duración: 34min

    Vi har snakket med skuespiller Nicolay Lange-Nielsen. På bildet til denne episoden ser vi Lange-Nielsen som Henrik Ibsen i "Når den døde våkner" under Ibsenfestivalen i 2018. Dette vandreteaterstykket ga oss mulighet til å bli med på Ibsens daglige tur fra leiligheten i Arbins gate, ned Karl Johan og til Grand Hotel. Og kanskje får vi denne muligheten igjen?

  • Samtale med kunstner Tone Dietrichson

    26/05/2019 Duración: 35min

    "Jeg ante ikke konsekvensen av hva jeg gjorde, og det tror jeg ingen gjør. Når du går inn i Ibsens litteratur så må det skje noe med deg - særlig hvis du blir der en stund." Da Tone Dietrichson leste Henrik Ibsens Vildanden kjente hun seg selv igjen i alle karakterene i stykket. I tillegg til alle hennes bilder som stykket har inspirert, har Dietrichson også reist rundt med en personlig forestilling basert på Vildanden, om karakterene og hvordan de har påvirket hennes liv. Tone Dietrichsons hjemmeside

  • Samtale med skuespiller Mariann Hole

    07/12/2018 Duración: 45min

    I dag har vi møtt skuespiller Mariann Hole som denne høsten har vært aktuell som Hilde Wangel i Byggmester Solness på Nationaltheatret. Vi snakket med Hole om nettopp Byggmester Solness, hennes forhold til Henrik Ibsens stykker, hennes drømmerolle, den kommende teaterscenen på Ibsenmuseet og mye mer.

  • Henrik Ibsens leilighet

    21/10/2018 Duración: 36min

    Henrik Ibsen bodde i leiligheten i Arbins gate 1 i Oslo fra 1895 til sin død i 1906. I brev til sin kone Suzannah 21. juni 1895 skriver Ibsen: «Jeg får et stort arbejdsværelse med direkte adgang fra entréen, så at de folk, som søger mig, ikke behøver at betræde noget andet rum i boligen.» Geir Thomas Risåsen, konservator ved Norsk Folkemuseum, forteller oss mer om leiligheten, innredningen og om hvordan ekteparet Ibsen hadde det der. 

  • Ibsen i Kristiania

    07/10/2018 Duración: 30min

    Oslo, eller Christiania/Kristiania som den het, er byen Ibsen tilbrakte mest tid i. Først som student, senere som artistisk direktør og som verdensberømt dramatiker. Legger vi sammen ferier og årene han bodde her blir det 23 år. Museumsleder ved Ibsenmuseet i Oslo, Erik Edvardsen, forteller mer om Ibsens liv i byen. «Jeg kan lige saa godt have mit hovedkvarter i Kristiania som München (…); jernbanerne fører mig jo paa kort tid, hvorhen jeg vil.»

  • Apotekermedhjelper Henrik Ibsen

    23/09/2018 Duración: 34min

    Therese Strupstad Hagen og Vivian Stølen, begge ved Grimstad bys museum, forteller oss mer om da den 15 år gamle Henrik Ibsen kom til byen i 1843. Her ble han i seks år og jobbet som apotekerlærling, lærte seg latin, skriver sitt første teaterstykke og blir far. Ibsen skriver til sin venn Poul Lieungh: «Du kan tro at Grimstad, og især Omegnen er ganske vakker; og Damerne, endskjøndt ikke saa galante, som Skiens, ere ogsaa ganske antagelige…»

  • Familien Ibsen

    09/09/2018 Duración: 52min

    «En normalt bygget sannhet lever i regelen en 17-18, høyst 20 år. Sjelden lenger», sier Dr Stockmann i En folkefiende. Dette fikk Henrik Ibsen Museum på Venstøp merke da Jørgen Haave, konservator ved Telemark Museum, begynte å grave i kildene. Nå må historien om Ibsens barndom skrives om. Jørgen Haave har skrevet boken "Familien Ibsen" (Museumsforlaget).

  • Smakebit: Ibsens salong - Familien Ibsen

    27/08/2018 Duración: 04min

    Første episode av Ibsenmuseets podcastserie publiseres mandag 10. september 2018. «En normalt bygget sannhet lever i regelen en 17-18, høyst 20 år. Sjelden lenger», sier Dr Stockmann i En folkefiende. Dette fikk Henrik Ibsen Museum på Venstøp merke da Jørgen Haave, konservator ved Telemark Museum, begynte å grave i kildene. Nå må historien om Ibsens barndom skrives om. Jørgen Haave har skrevet boken "Familien Ibsen" (Museumsforlaget).