Sinopsis

En podcast om livsstil, mat og helse

Episodios

 • Sesongavslutning

  Sesongavslutning

  16/12/2020 Duración: 39min

  Vi avslutter 4.sesong av podcasten med å snakke om følgende - som vanlig, varierte - tema:Frank har noen refleksjoner om CoronaIvermectin, en medisin fra 1974 som kan virke mot Corona: https://bit.ly/387FEOu Spørsmål fra lytterne: Hvordan skape gode og nære relasjonerHvorfor så mange av oss er dårlige lyttereHvordan ha en fin samtale selv om du er fundamentalt uenig med motpartenBarn og immunforsvarBarn og ernæringNår AFPT ville tilby gratis utdanning til alle landets barnehageansatteFrank og Børge’s "ekstreme" og "fanatiske" matvanerDen økonomiske utfordringen med å spise sunt2 nye produkter: Vital C - naturlig C-vitamin og - Vital Focus - for mental prestasjonStore endringer for Børge i 2021God Lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Christian Pettersson - visdom og myteknusing fra Norges første PT

  Christian Pettersson - visdom og myteknusing fra "Norges første PT"

  09/12/2020 Duración: 44min

  Christian Petterson kom til Norge i 1997, og har jobbet med trening og behandling siden 1995. Han er utdannet hjelpepleier - eller undersköterska på svensk - og var 1 år i utdanningsforløpet sykepleier på veien mot lege før han fant en annen vei.Ettersom han heller aldri ble fotballproff, hadde han en bucket list når det kom til trening og yrket hans. Denne listen kom fra hans amerikanske lærere og kunder fra den amerikanske ambassaden i Oslo:Jobbe med kjente personer. Skrive bok, artikler, presentere på store konferanser - “bli kjent”Reise med kundene sineArbeide med få kunder som betaler godt, og over flere år.Christian har egen bedrift som driver med hjemmetrening og behandling, samt Personlig Trening (PT) på gym. Han har jobbet med Akademiet For Personlig Trening (AFPT) siden 2006 da Espen Arntzen startet det, og har dessuten bakgrunn fra SAFE, NIH och SATS før han startet i AFPT.Han er produktansvarlig for flere kjeder og PT-spesialist i dag - og han er ansett av mange for å være "Norges første

 • Spørsmål fra lytterne - fordeling av mat, periodisk faste, kortisol

  Spørsmål fra lytterne - fordeling av mat, periodisk faste, kortisol

  02/12/2020 Duración: 29min

  Vi begynner å svare på noen av de temaene og spørsmålene fra våre lyttere i denne episoden, men først har vi noen hyggelige nyheter fra FHI sin side om Korona og influensa-statistikken.Deretter snakker vi om:Tall og statistikk vs. følelser og det menneskeligeFordeling av mat gjennom dagen - mye mat sent eller tidligÅ trene i en anabol/oppbyggende tilstand vs. fastende treningLøfte tungt mellom 5-10 repetisjoner for muskelbyggingHvilken repetisjonshastighet er den optimaleNår periodisk faste slutter å fungereKortisolnivåer og stoffskifteEat to live eller Live to eat, ulike personlighetstyperKronisk underspising og konsekvensene det kan føre tilGod Lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Melina Magulas - idrettsfysiologens beste tips til kondisjonstrening

  Melina Magulas - idrettsfysiologens beste tips til kondisjonstrening

  25/11/2020 Duración: 56min

  Melina Meyer Magulas er utdannet idrettsfysiolog (MSc), foreleser ved Akademiet for Personlig Trening og er fagansvarlig for utholdenhet og fysisk aktivitet og helse. Hun jobber til daglig som doktorgradsstipendiat ved Institutt for Idrettsmedisin ved Norges Idrettshøgskole under en forskningsparaply som heter Generation Sedentary, og skal forske på kardiometabolske risikofaktorer. Melina er tidligere profesjonell danser, og aktiv langrennsløper i LYN Ski - tidligere for Hellas, med hele tre VM-deltagelser.Hun er også gift med Eirik Myhr Nossum, herrelandslagstrener i langrenn, og de har en 6 måneder gammel sønn sammen som ble født midt i den første Corona-bølgen i Norge.I denne episoden snakker vi om kondisjonstrening i teori og praksis. Det er mange hobbymosjonister der ute som ikke vet hvor de skal starte og enten går for hardt ut eller følger standardprogrammer de har hørt eller lest er de beste.Vi er innom:Hva Korona gjør med vårt aktivitetsnivåHvordan få bedre kondisjon på en smart og systemat

 • Raskest mulig resultater, melatonin, positive konsekvenser av Korona

  Raskest mulig resultater, melatonin, "positive" konsekvenser av Korona

  18/11/2020 Duración: 42min

  Frank og Børge snakker om temaer vi har fått ønsker om fra lytterne våre.Vi er innom:raske resultaterhva er det som gjør at noen bare går for det de ønsker, mens andre alltid skal "starte på mandag"kronisk utmattelsessyndrom og den mentale koblingen (som del av et større og komplekst sykdomsbilde)ulike doser melatonin og GABA for dypere søvn og optimal biorytmeden bioenergetiske modellen - å etterligne "evig sommer" for optimal helsede "positive" konsekvensene av Korona-pandemienCIA i NorgeEstonia-katastrofenGod Lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hvordan gå ned 70kg (!) og holde seg der

  Hvordan gå ned 70kg (!) og holde seg der

  11/11/2020 Duración: 46min

  I dagens episode snakker Børge med Jonas Samane (31) (https://www.samanecoaching.com/) som har en bachelorgrad i ernæring, og har jobbet som kostholds- og livsstilsveileder i 5 år gjennom eget firma.I en alder av 19 år veide Jonas 170kg med en høyde på 2 meter, og bestemte seg for at han ikke ville være sånn mer. I dag veier han 100kg og har vedlikeholdt vekttapet i 10 år. Vi er innom:Jonas sin historie og bakgrunnHvordan gå ned 70kg og holde seg derHva er årsaken til overvektsproblematikken i verdenÅ sette seg mål er viktig, men å bli glad i reisen er enda viktigereNår trening blir gøyMindset for suksess, selvutvikling og måloppnåelseNår lidenskapen blir din egen business og en drivkraft gjennom vanskelige tider God lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vintermat, naturmennesker, sjekketriksene til Lars Monsen

  Vintermat, naturmennesker, sjekketriksene til Lars Monsen

  04/11/2020 Duración: 30min

  Vi ønsker forslag til tema vi kan snakke om på podcasten vår, så send forslag til podcast@myrevolution.noI denne episoden er Frank og Børge innom:Frukt og grønt i vinterhalvåretSyrning, fermentering og fordøyelseNår du skal velge økologiskNaturlig vs. syntetisk C-vitaminLars Monsen, hans 6.sans i naturen, og beste sjekketriksNår mus blir en stressfaktor (!)Komfort- vs. naturmenneskerHva som kan redusere inflammasjonBoktips: The Wim Hof Method - Activate Your Full Human PotentialPusteteknikker og kalde dusjer mot depresjon og sykdom?God Lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Impostor Syndrome i business og kjærlighet

  Impostor Syndrome i business og kjærlighet

  28/10/2020 Duración: 56min

  André Ediassen er samboer, pappa, og Co-founder av kommunikasjonsbyrået .basic. Han har vært gründer i 5 år og på denne tiden rukket å starte 3 selskaper. André har jobbet med digital kommunikasjon i snart 10 år, og elsker alt som er ektefølt og autentisk, og mener det er nøkkelen til å skape både et bedre jeg og en bedre verden.Vi snakker om:Fra teknikker og metoder til det ektefølte og autentiske - hvordan det kan forandre både deg selv og businessen dinHvordan kurere “Impostor Syndrome”, finne sin egen, indre stemme og tørre å stå for det du menerÅ leve livet ut fra andres forventninger vs. hva du selv ønskerDe viktigste overordnede strategiene for å skape vekst i businessCoaching på personer vs. Consulting/konsulentvirksomhet på problemerSelvdestruktive mønster, overspising/trening og underspising/treningEt kraftfullt og sentralt spørsmål om suksess som kan forløse myeKroppsidealer og -forbilder, de optimale programmene og dietteneFrykten for å bli tafatt hvis du bare gir slipp og aksepterer deg selvSalg

 • Tro kan neppe flytte fjell - men det kan regulere blodsukker og fett%!

  Tro kan neppe flytte fjell - men det kan regulere blodsukker og fett%!

  21/10/2020 Duración: 30min

  Vi har snakket mye om mental fitness i denne sesongen, og denne gangen har vi funnet noen svært interessante studier. Den første heter "Glucose metabolism responds to perceived sugar intake more than actual sugar intake" og viser at blodsukkeret kan styres av hvor mye sukker vi *tror* vi får i oss. Den andre studien heter "Studying a Possible Placebo Effect of an Imaginary Low-Calorie Diet" og viste vektnedgang selv om deltagerne ikke gikk på diett!Vi er innom:Er du egentlig du? Forskning på multippel personlighetsforstyrrelseNår tro kan regulere blodsukkeretGå ned 10kg i vekt uten å gå på diettMatvalg og -inntak: instinkt eller følelser? Vi snakker om boka "The Eating Instinct: Food Culture, Body Image, and Guilt in America"Hvordan vi står i veien for oss selv med mye tenking og grublingDen optimale pustenEt spørsmål du kan stille deg selv som kan forandre altForutsigbart uforutsigbartGod lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Inger (no longer) In Dubai Houghton - historien og drivkraften

  Inger (no longer) In Dubai Houghton - historien og drivkraften

  14/10/2020 Duración: 52min

  Inger Houghton, for mange kjent som Inger in Dubai, er en anerkjent treningsprofil på sosiale medier med sine 200.000 følgere (per oktober 2020) på Instagram. Hun og mannen Ian har fra før datteren Kaia, og nå nylig flyttet de tilbake til Norge igjen. Korona bidro til denne avgjørelsen, men mest av alt at Inger ble gravid med tvillinger! Jeg følger selv Inger på Instagram, og i denne episoden snakker vi om:Hvordan det i det hele tatt er mulig å trene som hun gjør - både med og uten tvillinger i magenTreningsfilosofien: konkurranseinstinkt og treningsgledeKostholdet gjennom årene, fra lavkarbo via periodisk faste til en mer intuitiv tilnærmingHvilket mindset hun har hatt for å oppnå det hun har gjort både på trening og i sosiale medierGod Lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Litt av hvert - ny studie på periodisk faste, Koronatips, økologisk mat

  Litt av hvert - ny studie på periodisk faste, Koronatips, økologisk mat

  07/10/2020 Duración: 33min

  Frank og Børge er innom flere ulike tema i denne episoden:Ny studie på periodisk fasteStress kan bestemme hvem periodisk faste fungerer for, og hvor lengeFrank kommer med et tips om KoronaHøy-fruktose maissirup, er det en god ingrediens i energidrikke?Økologisk mat og opphav til råvarer vi får i ossEr alle i matvareindustrien egentlig ondsinnet og korrupt?Hvordan ydmykhet kan gi deg mer kunnskapSkal man stole på forskning eller erfaring?God Lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • (U)RO

  (U)RO

  30/09/2020 Duración: 47min

  Rikke Uberg Thorkildsen (www.rikkeuberg.no) har selv opplevd en stor sorg ved å miste et barn, og hatt opplevelser av depresjon, frykt, angst og uro i sitt liv. Alt dette har gjort henne sterkere, og nå hjelper hun mennesker med å finne livsglede og ro. Som hun sier selv: "Helt fra vi er små kan vi oppleve å ikke bli sett, hørt, forstått eller elsket. Dette fortsetter ofte gjennom livet. Når vi har det vondt tror vi at det er noe «feil» som vi forsøker å komme vekk fra. Dette mener jeg i det lange løp er lite fruktbart. Det kan hjelpe midlertidig, men som oftest vil uroen komme tilbake....Når vi opplever smerte i livet trenger vi noen som gir et rom og forståelse for det vi opplever som smertefullt – vi trenger å bli tatt på alvor. "Vi er innom:Vår indre uro, tanker og følelser vi alle harFølelsesspekteret fra frykt og uro til kreativitet, motivasjon, inspirasjonHvordan en helhetlig forståelse og aksept kan forløse iboende potensialeSpise, trene, leve - hvorfor tar vi gode og dårlige valg for oss selvFin

 • Forskning på trening, stramt tungebånd(!), Warholm-metoden

  Forskning på trening, stramt tungebånd(!), Warholm-metoden

  23/09/2020 Duración: 31min

  To trøtte typer, Frank og Børge, er innom mange temaer innen trening i denne episoden:Hvordan treningsforskning designes, og hvor pålitelig konklusjonene erSuksesskriterier og faktorer utenom treningsprogrammetAnabole/oppbyggende og katabole/nedbrytende hormoner fra stress og treningHelkroppstrening i gamle dagerDen "perfekte" splittenSpenn i kroppen, uttøying, stramt tungebånd (!) og genetikkÅ tilpasse til sine egne forutsetningerHøyintensitets kondisjonstreningTrening og hjernefunksjon"Keep the easy days easy, and the hard days hard"Warholm-metoden10.000 timers regelen...egentlig helt imponerende hvor mange ulike tema vi er innom på såpass kort tid! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Merete Dehn - tankesettet som skaper den fremtiden du selv ønsker

  Merete Dehn - tankesettet som skaper den fremtiden du selv ønsker

  16/09/2020 Duración: 40min

  I denne episoden snakker Børge med Merete Dehn, trebarnsmor, gründer og skaperen av Dehn Design (www.dehndesign.no).Merete er ei dynamisk og inspirerende dame, 56 år ung, som med sin mentale innstilling til livet og optimisme har overvunnet utfordringer på både det karrieremessige, private og helsemessige plan.Vi er innom:Karriereskiftet fra sykepleier til gründerNår det handler om mennesker og noe større enn deg selvOffer vs. eierskap til utfordringeneAutoimmun sykdom i returKostholds- og treningsfilosofiVisjonen for fremtidenGod Lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Er meditasjon farlig - og balanse i hverdagen

  Er meditasjon farlig - og balanse i hverdagen

  08/09/2020 Duración: 35min

  Frank har lest en studie som sier at meditasjon kan gjøre vondt verre, og med det som bakgrunn filosoferer vi over tankesett og balansegang.Å sitte i angstenBalanse vs. ytterpunkter og det ekstremeMeditasjon som verktøy til å håndtere tankerEn ny måte å tenke på tanker påEn ny måte å tenke på stress påEn ny måte å lytte påHvordan få kontakt med sin intuisjonBalanse på kosthold og balanse på teknologiBoktipsBørge selger seg selv...og mye mer. En av våre mest filosofiske episoder. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Espen Arntzen om å gjøre Norge til verdens sunneste land

  Espen Arntzen om å gjøre Norge til verdens sunneste land

  02/09/2020 Duración: 44min

  Børge har fått Espen Arntzen som gjest på dagens episode. Espen er grunnleggeren av Akademiet For Personlig Trening (AFPT), som i dag er Norges største leverandør av utdanning på trening og kosthold - og som Børge tidligere har vært fagansvarlig og foreleser for.AFPT sin visjon er å gjøre Norge til verdens sunneste land, og som vi skal få høre i dagens episode er ikke det et mål som bare har vært enkelt å oppnå.Espen er en hardtarbeidende, ambisiøs, klok og inspirerende mann, men som fremdeles klarer å være ydmyk for alt livet har å by på.Vi er innom:AFPT og Espen sin historie og drivkraftHvordan han tilpasset seg de utfordringene vi har vært gjennom og møter på nåHva som skjedde når Espen ville gi bort utdanning til en verdi av 1 milliard (!)Espen sine største motivasjonsfaktorerHelse vs. utseende og å se bra ut nakenEspen sin erfaring og oppfatning av hvilken trening som er bestDet ordet Espen er stoltest av å bli kaltGod lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Faste på dagtid, er markløft en bra øvelse, og omvendt diett

  Faste på dagtid, er markløft en bra øvelse, og omvendt diett

  26/08/2020 Duración: 29min

  Vi er tilbake til det vanlige formatet, der Frank er vert og Børge er gjest. I denne episoden skal vi først snakke om en ny studie som handler om faste på dagtid, og om det kan ha positive effekter på helsa. Her er linken: https://bit.ly/31pJnEMSå har vi fått to lytterspørsmål: Markløft - er det en bra øvelse eller er den oppskrytt? Hvordan skal man avslutte en diett, såkalt "omvendt diett" eller reverse dieting som det kalles på engelsk - over hvor lang tid, hvor mange kalorier skal man øke med, hva skal man spise - og mye mer... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Mentaltrener Frank Nilsen - hvordan få bedre gjennomføringsevne

  Mentaltrener Frank Nilsen - hvordan få bedre gjennomføringsevne

  19/08/2020 Duración: 38min

  I dag gjør vi en liten vri - Børge er podcastvert og Frank er gjest i denne episoden. Vi blir bedre kjent med Frank og hvorfor han ble mentaltrener. Vi skal også snakke om hvordan vi kan få klarhet, motivasjon og bedre gjennomføringsevne til å oppnå det vi ønsker i livet.Vi er innom:Fra hjerteinfarkt, panikkangst og helsefrykt til mentaltrenerDet viktigste spørsmålet du må stille deg selv for å bli motivertProkrastinering og akrasi (Børge har lært et nytt ord)Endring av perspektiv for utviklingTrygghet, kontroll, komfortsone (og omfanget av den)Hvem har ansvaret for at vi blir usunne, overvektige og syke?Den riktige innstillingen for å oppnå endringBelønning eller frykt for å bli motivert, hva er mest effektivt?God lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Crossfit og ketogent kosthold + trening for muskelbygging

  Crossfit og ketogent kosthold + trening for muskelbygging

  12/08/2020 Duración: 30min

  Vi har fått inn et lytterspørsmål om hvorvidt det er mulig å kombinere et ketogent kosthold med Crossfit. Børge gjør seg også noen refleksjoner om trening for å bygge muskler. Børge gjør seg faktisk så mange refleksjoner i denne episoden at Frank blir helt målløs (!).Vi er innom:Grunnleggende filosofi på fordeling av protein, fett og karbohydraterKarbohydrater i henhold til individuell toleranse, geografi og sesongGlykogenlagre på et ketogent kosthold og høyintensiv treningForskjell på karbohydratkilderHovedmekanismene for å bygge musklerSST - en "ny" treningsmetode med likhetstrekk til Myo-repsForskjellen på trening for styrke, muskelbygging og utholdenhetInterferenseffekten - hvorfor styrke og utholdenhet samtidig kan være en dårlig idéTrene mye eller trene tidseffektivtHvordan kan ulik trening fordeles i løpet av uker og måneder for best framgangEn episode med mye informasjon som muligens krever mange puste/kaffe/tissepauser for å henge med... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hvordan bygge mer muskler når framgangen har stoppet opp

  Hvordan bygge mer muskler når framgangen har stoppet opp

  05/08/2020 Duración: 56min

  Vi fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på episoden der Børge ga en konsultasjon til ei dame som ønsket å få bedre framgang på trening, så i denne episoden gjør vi det samme - denne gangen snakker han med Martin Korsgaard Larsen, en mann på 24 år fra Danmark.Han har trent i mange år allerede og fått svært gode resultater, men er nå overveldet av all informasjonen der ute fra ekspertene og forskningen. Han trener såpass mye (opptil 7 dager i uka) og "gjør alt riktig" uten å oppleve at framgangen står helt i stil med innsatsen.Vi er innom: Helkroppsprogrammer - fordeler og ulemperTreningsmengde - hva er "nok", hva er optimalt, hva er for myeGår du glipp av noe ved å trene litt mindreHøyrepstreningMyo-reps - hvor ofte og hvordanBetydningen av kosthold, fordeling og kalorierHvilke øvelser er egentlig de beste for deg selvEn systematisk tilnærming til planen vs. jag etter "det optimale"Definisjonen av "helse"En episode for deg som vil finne ut hvordan du kan bygge mer muskler mer effektivt! See acast.com/privac

página 1 de 5

Informações: