Bogfolk

  • Autor: Vários
  • Narrador: Vários
  • Editor: Podcast
  • Duración: 54:40:29
  • Mas informaciones

Informações:

Sinopsis

Bogfolk er Politikens podcast om litteratur, hvor vært Jes Stein-Pedersen dykker ned i og diskuterer litterære tendenser og udgivelser. I redaktionen: Jes Stein-Pedersen og Sille Westphal

Episodios

  • Her er bøgerne, du skal give i julegave. Til den gode stemning og til den dårlige

    08/12/2023 Duración: 38min

    Så blev det december, gaveræset er begyndt, men fortvivl ikke, for i denne udgave af ’Bogfolk’ får du en håndfuld gode råd fra et par garvede læsere. De to garvede læsere er Dan Gildin Kragelund, chef for Boghallen i Politikens Hus og Arnold Busck, og fra Politikens litteraturredaktør, Jes Stein Pedersen.Overordnede råd: Hårde pakkker under træet er godt. Giv digte, de er ikke så dyre. Vær nysgerrig - både som giver og som modtager. Og til sidst - udfordr både den gode og den dårlige julestemning.Undervejs kommer de to blandt mange andre omkring forfatterne Amina Elmi, Theis Ørntoft, Kristian Bang Foss, Mathilde Walter Clark, Tone Ottilie og en bog på 2,5 kilo. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Thomas Mann, identitetspolitik og globale kriser

    18/11/2022 Duración: 32min

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 26-årig forsker og succesforfatter: Det er ikke biologisk umuligt, at mennesker på et tidspunkt kan undslippe døden

    29/04/2022 Duración: 40min

    Han er kun 26 år, men Nicklas Brendborg jagter det evige liv og betragter det ikke som biologisk umuligt, at mennesket på et tidspunkt kan undslippe døden.Men det kræver, at videnskaben hjælper til, og at man selv gør en indsats.I ’Gopler ældes baglæns’, som er solgt til udgivelse i 23 lande, fortæller Brendborg, der forsker i molekylærbiologi, hvordan motion, faste, bloddonation, fornuftig kost, tandtråd og et liv i fællesskab med andre, kan holde kroppen ung og sjælen sund.For Brendborg ligger naturvidenskabens kamp mod aldring i direkte forlængelse af samfundets udvikling i øvrigt. Kampen mod aldring er ifølge ham civilisationens næste evolutionære skridt.I slutningen af udsendelsen kommer litteraturredaktør Lise Garsdal forbi og fortæller om aktuelle bøger og litteraturdebatter.Lyt med her!See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Sofie Riis Endahl: »Alt den smerte, der er i Pixie, er min egen smerte«

    25/02/2022 Duración: 25min

    Årets hidtil bedste ungdomsbog kaldte Politikens anmelder ’Pixie lever stadig', Sofie Riis Endahls sjette udgivelse. En anden anmelder kaldte romanen en modig og sårbar fortælling. Romanen foregår i gymnasietiden, hvor det går vildt for sig med sex og sprut i stride strømme, men hvor ensomheden og følelsen af utilstrækkelighed kan ramme hårdt.Hun er født i 2000, debuterede som 17-årig med den anmelderroste 'Sindstequila'. Derefter kom ungdomsromanerne 'Øjebliksbilleder', 'Efterskælv', 'Smuk, smukkere, smukkest' og chatromanen 'Undskyld, men jeg har ingen andre steder at gå hen'.Sofie Riis Endahl læser til daglig machine learning og datavidenskab på Københavns Universitet, når hun ikke skriver bøger. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Emeli Bergman: »Uartige børn bliver ikke set som vidner. Men de ser mange grimme sider hos de voksne«

    04/02/2022 Duración: 36min

    Anna er au pair i Paris, og efter at have arbejdet for syv familier har hun fået et dybt indblik i forholdet mellem børnene og deres forældre. At være au pair er nemlig også at være en slags spion - en, der ender med at vide alt. Om det beskidte undertøj og børn, der får for lidt omsorg.Bergman, der er født i 1988 og uddannet fra Forfatterskolen, er svensk, men har skrevet sin bog på dansk. Hun bor på Amager, hvor hendes egne børn er i børnehave, mens hun skriver. Hun debuterede med novellesamlingen 'Salt' i 2017 og er nu nomineret for 'På undersiden af dagen', der handler om en au pair, der bliver så længe i dette særlige omsorgsarbejde, at hun forpasser chancen for selv at få familie og børn.'På undersiden af dagen' er en af syv bøger, der er indstillet til Politikens Litteraturpris 2021.Lyt med.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Hvad skal vi med fortiden, Rane?

    19/12/2021 Duración: 24min

    'Danmark før os' præsenterer 50 genstande med tilhørende historier fra Danmarks fortid. En ravamulet, der er 12.000 år gammel, et fjernsyn fra Philips fra 1956 og en ottehundrede år gammel mursten med et fodaftryk i, fordi en eller anden engang satte foden i det endnu våde ler.Den gennemgående skribent er Rane Willerslev, Nationalmuseets direktør, og for ham er historie altafgørende. Han vil suge danskerne til Nationalmuseet gennem fascinerende historier.Men hvad skal vi med fortiden?  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Forfatter til bog om 'Krisesamfundet': »København er fyldt med kirkegårde med døde fra epidemier. Det er fantastisk, vi er kommet igennem«

    10/12/2021 Duración: 23min

    Året går på hæld, vi er stadig i krise, og i denne uge blev den skærpet i form af nye restriktioner. Vi har inviteret professor i statskundskab og forfatter til bogen 'Krisesamfundet'  Mikkel Vedby Rasmussen i studiet for at gøre os klogere på, hvad kriser gør ved os. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Rune Lykkeberg: »Jeg vil derhen, hvor der er håb. Og håbet er der, hvor fronten er. Der, hvor vi slås«

    03/12/2021 Duración: 26min

    Man kan ikke adskille politik og det eksistentielle drama. Det mener Rune Lykkeberg, der er aktuel med bogen 'Samtaler om Shakespeare'. Derfor undersøger han gennem verdens mest kendte dramatiker, William Shakespeare, de eksistentielle dilemmaer, vi som mennesker står midt i. Vil man forstå den moderne verden, skal man læse Shakespeare.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Proust, Freud, begær, drift og kærlighed: »Alt begær er rettet mod en anden. Men begæret er det, der aldrig kan tilfredstilles«

    26/11/2021 Duración: 37min

    I denne uge trænger vi dybt ind i Sigmund Freud og Marcel Proust - forbindelsen mellem dem, og deres beskrivelser af især begær og drifter. Hvad disse fænomener er, og hvad de gør ved mennesker. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Barrison-søstrene var for frække til Danmark: »Do you want to see my pussy?«

    25/05/2021 Duración: 33min

    Historikeren Hans Henrik Appels ’Barrisonfeberen’, som netop er kåret til årets historiske bog, handler om fem danske søstre, der fik superstjerne-status ude i den store verden i 1890'erne ved at udfordre de traditionelle kvinderoller. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Bag om årets Nobelpristager i litteratur: Louise Glück

    02/11/2020 Duración: 32min

    Absolut ingen forlag eller litterater herhjemme havde kendskab til den amerikanske digter Louise Glücks forfatterskab, da hun for et stykke tid siden blev udnævnt til årets Nobelpristager i litteratur. Men Politikens Kim Skotte havde. Han har læst hende i årtier og skrev i sit portræt dagen efter meddelelsen om Glücks digte, at man kan brænde sig på dem »på den kølige måde«. »Glück kan kunsten at være hudløs uden at krænge sig ud«. I denne udgave af Bogfolk taler Jes Stein Pedersen med Kim Skotte om Glücks person og poesi. Om en digter, der i høj grad trækker på sit eget liv, når hun skriver. På et forlist ægteskab, det vanskelige forhold til moderen, søsteren. Som teenager led hun af anoreksi, hvad hun selv mener var udtryk for hendes kamp for at frigøre sig fra sin mor.Om Glück siger Skotte: »Hun færdes i verden i kraft af sine digte. Hun er frygtløs, hun ved godt, det er et faretruende projekt at trænge så dybt ind i sig selv som hun gør. Der hvor vi andre har svært ved at turde træde ind. Hun spejler både

  • Nekrolog: Yahya Hassan brændte hedt og vildt og gjorde en kæmpe forskel

    30/04/2020 Duración: 05min

    Digteren Yahya Hassan, som nåede så meget i sit korte, voldsomme liv, havde mange fremtoninger, men det er digteren, vi husker, og det er hans digte, der vil blive stående.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Den store børnebogspodcast

    14/12/2017 Duración: 39min

    Vi har besøg af børnebogs legenden Steffen Larsen til en snak årets børnebøger Credit:Vært: Jes Stein PedersenRedaktion: Sille Westphal, Kathrine Wadsholt, Hanne Budtz-JørgensenMusik: Peter Kristian Sejersbøl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Lillian Munk Rösing om Thomas Mann

    06/12/2017 Duración: 31min

    Lilian Munk Rösing er Thomas Mann ekspert og har netop anmeldt Tilman Lahmes biografi.»Alle fædre dør. Undtagen denne« hedder det i biografien om den store tyske forfatter, Thomas Mann, og hans familie. I 1904 mødte Mann sin tilkommende Katia, som hele vejen igennem sørgede for at holde sammen på det hele – også selvom hendes mand var tiltrukket af mændVært: Jes Stein PedersenMusik: Peter Kristian SejersbølI redaktionen: Sille Westphal, Hanne Budtz-Jørgensen og Kathrine WadsholtSee omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Tor Nørretranders

    30/11/2017 Duración: 42min

    Nørretranders er aktuel med sin bog ’Se frem. Fra oplæsningstid til oplysningstid’. Med Immanuel Kant, den store tyske oplysnings- og moralfilosof, som forbillede opfordrer Nørretranders læseren til at tage ansvar.Credits:Vært: Jes Stein PedersenMusik: Peter Kristian SejersbølI redaktionen: Sille Westphal, Hanne Budtz-Jørgensen og Kathrine WadsholtSee omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Rejsen ud af kaninens pels

    23/11/2017 Duración: 50min

    Vært: Jes Stein PedersenMusik: Peter Kristian SejersbølI redaktionen: Sille Westphal, Hanne Budtz-Jørgensen og Kathrine WadsholtSee omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Om Storm P.

    19/11/2017 Duración: 33min

    Ugens gæst er Peter Borberg. Han har skrevet en biografi om en af det 20. århundredes mest fremtrædende danske kulturpersonligheder. Nemlig Robert Storm Petersen, bedre kendt som Storm P.Credits:Vært: Jes Stein PedersenMusik: Peter Kristian SejersbølI redaktionen: Sille Westphal, Hanne Budtz-Jørgensen og Kathrine WadsholtSee omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Debutantprisvinder Tine Høeg

    09/11/2017 Duración: 30min

    ’Nye rejsende’ er skrevet i toget på strækningen mellem København og Næstved, hvor Tine Høeg arbejder som gymnasielærer. Handlingen i bogen udspiller sig også delvist i toget, hvor hovedpersonen, ligesom bogens forfatter, hver dag tager toget på arbejde som gymnasielærer. I toget møder hun en gift mand, som hun ender med at have en affære med. En affære der blandt andet foregår på togets toilet.Lyt med og mød årets debutantprisvinder, der er på alles læber, og hør hende fortælle om romanen, arbejdet med at skrive den, og om debutanten har noget nyt på vej.Vært: Jes Stein PedersenMusik: Peter Kristian SejersbølI redaktionen: Sille Westphal, Hanne Budtz-Jørgensen og Kathrine WadsholtSee omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Kaspar Colling Nielsen om 'Det europæiske forår'

    31/10/2017 Duración: 34min

    Kaspar Colling Nielsen nye roman "Det europæiske efterår" foregår i en dyster fremtid, hvor flygtninge deporteres til et område i Mozambique, og hvor det bedre borgerskab flyttes til Lolland. Bogens handling og tematik er funderet i aktuelle problematikker og en interesse i, hvordan det vil gå samfundet i en tid, hvor Oplysningstidens idéer og tanker om kunst, teknologi, videnskab og demokrati er i opbrud.Lyt med i ugens Bogfolk og hør Kaspar Colling Nielsen fortælle om at finde inspiration, og om at finde sig selv, i et afrikansk slumkvarter, om det vestlige menneskes tendens til at dyrke fortidens spøgelser, om anti-freudianisme og om en helt særlig interesse i samfundets fremtid. Vært: Jes Stein PedersenRedaktion: Sille Westphal, Kathrine Wadsholt og Hanne Budtz-JørgensenJingle: Peter Kristian SejersbølSee omnystudio.com/listener for privacy information.

  • SPECIAL: Heksen i litteraturen

    30/10/2017 Duración: 58min

    Tilbage i slutningen 1960'erne skrev den feministiske gruppe W.I.T.C.H (Women's International Terrorist Conspiracy from Hell), deres manifest og kastede besværgelser over patriarkatet og kapitalismen. De brugte heksen som teoretisk figur i deres aktivistiske arbejde. Olga Ravn påpeger at: »Heksen viser sig på tidspunkter hvor der er brug for modstand imod magthaverne«, og måske er det derfor der er en opblomstring af litterære fællesskaber der på ene eller anden måde anvender heksen i deres praksis.Denne særlige udgave af Bogfolk undersøger forholdet mellem litteraturen og heksen.Vært: Sille WestphalMedvirkende: Olga Ravn, Johanne Lykke Holm, Mette Kierstein, Fine GråbølRedaktion: Hanne Budtz-Jørgensen, Kathrine Eggert Wadsholt, Jes Stein Pedersen, Nina KraghJingle: Peter Kristian Sejersbøl Musik: Axel GreenSee omnystudio.com/listener for privacy information.

página 1 de 5